Z deníčku ředitelky - díl 1. Jak to všechno začalo?


 
      Jak to všechno začalo?

Náš příběh se začal psát přesně před 10 lety. Byli jsme silný ročník 2008 a mnoho rodičů vzalo vzdělávání i volnočasové aktivity svých dětí do vlastních rukou. 
Už nevím, jestli to bylo před nebo po porodu, když jsem se koukala na pořad Sama Doma v České televizi, ve kterém byl tam rozhovor s panem Simkem, generálním ředitelem Hudební školy YAMAHA. Jeho vyprávění o hudebních kurzech pro děti už od 4 měsíců mě velmi zaujalo. Říkala jsem si „tam chci s Vojtou chodit“. Když pak v 9. měsících stál u stolku s televizí a houpal se u písničky, vzpomněla jsem si!
„Už jsme byli doma dost, začneme chodit.“ Obvolala jsem na několik pražských poboček, než jsme se zapsali na Prosek. Byla jsem ráda, že Vojta bude mezi dětmi. Od začátku se nám to moc líbilo. 


Jednou jsem v hodině rytmizovala písničku a můj Vojta koukal z okna a dělal „brm brm“. Bylo mi trapné, že se mnou nespolupracuje. Omluvně jsem se podívala na naši lektorku. Ona mi odpověděla: „Nebojte se, on to všechno vnímá.“ A opravdu! Vojta doma zopakoval pohybem písničku, o které jsem byla přesvědčená, že nevnímá. Začal dělat ty samé pohyby jako to dělala na lekci paní lektorka, a to vše v rytmu!

Od kurzu k podnikání

Po nějakém čase a krátkém seznámení se s ostatními maminkami v kurzu, jsem zjistila, že je nás víc, které dojíždíme do Prahy. A protože jsem dost činorodá a trochu jsem se s tím prckem nudila, napadlo mě… „proč nejsou kurzy i v Kralupech“. Podívala se na stránky YAMAHY a zjistila, že jde o franšízu. Zavolala jsem generálnímu řediteli abych zjistila podmínky otevření své vlastní pobočky.
V té chvíli ve mně začala myšlenka otevření vlastní pobočky silně rezonovat a řekla bych, že tak bylo zaseto semínko naší hudební školy.
Domluvila jsem si schůzku s panem ředitelem Simkem v centrále ve Znojmě. Jeli jsme celá rodina. Chtěla jsem vědět, jak na mě bude pak ředitel působit. Setkání bylo velice příjemné a přitom profesionální. V tu chvíli jsem měla jasno!
Od dubna 2009 jsme začali pracovat na otevřen naší pobočky v Kralupech, abychom v září 2009 mohli konečně otevřít! Naše první pobočka se nacházela v RC Neználek a naší první lektorkou byly Blanka Dymáčková, zakladatelka rodinného centra, která v Kralupech později založila lesní školku a Šárka Nováková.
Hudební kurzy pro děti se nám brzy rozrostly a rozšířili jsme své působení do cvičebního sálu TJ Sokol.



Jak to bylo dále?
To se dozvíte v příštím článku.

Komentáře