Z deníčku ředitelky - 2. díl A co bylo dál?




A co bylo dál?

Po otevření naší první pobočky Hudební školy YAMAHA v Kralupech nad Vltavou jsme pokračovali v rozšiřování naší působnosti do dalších měst. Začali jsme působit v České Lípě a v Mělníce. V únoru 2010 pokračovalo rozšiřování dále a otevřeli jsme pobočky Děčíně, Dubé a Roudnici nad Labem, kde byl „zárodek“ dalšího projektu, ale o tom později…
V září 2010 přibyly další pobočky Chomutov, Žatec, Praha 8 Bohnice a Karlín. V září 2011 následovala Praha 10.
V roce 20012 Hudební škola YAMAHA připravila pro obor První krůčky k hudbě nové výukové materiály.
Jak to tak v životě bývá, všechno musí jednou skončit, aby mohlo začít něco nového, stejně tak jsem musela některé pobočky bohužel uzavřít. A veškerou práci zefektivnit, přizvala jsem na pomoc rezervační systém Webooker, bez kterého si už tu práci nedokáži představit.
Dokud jsme měli 300 žáků, všechno šlo zpracovat v excelovské tabulce, ale nad tento počet už to chtělo pořádný systém.



Rozjetý vlak přibírá další vagóny

Naše expanze hudebních kurzů byla poměrně rychlá, a po nějaké době jsem dostala nabídku na další franšízu, a to sice Mortimer English Club (výuka angličtiny). Jela jsem se podívat, jak se vyučuje angličtina pro malé děti a přijela domů nadšená. S myšlenkou, že bych tento koncept ráda nabídla i naším kralupským dětem. Po chvíli přemýšlení si manžel vzpomněl, že kousek od našeho bydliště je bývalý stacionář pro alergické děti – prostě prázdná budova. Pak už šlo vše rychle, zeptala se na městě na záměr s budovou - bylo vypsané výběrové řízení a já jsem ho vyhrála s projektem Vzdělávací centrum od A do Z pro všechny generace.
AZetko, jak si ho návštěvníci zkráceně nazvali, jsme otevřeli 21.1.2011. Dalo to dost práce, museli jsme zrekonstruovat prostory, naplnit je novými aktivitami, aby byla budova plně využita, sehnat lektory, atd.

Jak to pokračovalo dále? To se dozvíte ve třetím díle našeho seriálu.


Komentáře