Z deníčku ředitelky - 4. díl Spousta novinek



Spousta novinek u YAMAHY

A je to tu, máme nové programy, které hudební škola YAMAHA dlouho vyvíjela a my je můžeme nabídnout i v ČR!
Bohužel k tomu ale potřebujeme vlastní prostory, a ty je dost náročné sehnat. My se ale nevzdáváme!
Programy se nazývají, Junior Music Course a Musice Parade.

Cílem programu Junior Music Course, který je určen dětem od 4 do 5 let, je zvládnutí základních hudebních elementů – melodie, rytmu a harmonie, rozvoj hudebního cítění a kreativity, naučit děti zazpívat co slyšely, zahrát na klávesový nástroj co zazpívaly, přečíst noty, které zahrály. Klávesový nástroj při tom funguje jako učební prostředek.

Music Parade je program pro děti od 4 do 6 let, děti učí zpívat se správnou intonací, zvládnou hru pětitónových melodií na klávesový nástroj ve dvou tóninách, naučí se vnímat hudbu, rozpoznat hudební formy, a zapojovat se do orchestrální hry. Získají jisté metrické cítění, naučí se rozlišovat a interpretovat základní rytmické hodnoty not a pomlk, děti získají jistotu v tonálním cítění - rozlišují sluchem toniku a dominantu a jsou schopné je zahrát na klávesovém nástroji.

Slavíme 10.narozeniny

Těch uplynulých 10 let bylo zajímavých, hektických a někdy i docela těžkých. Zároveň, kreativních a osvobozujících.

Děláme práci, která je zajímavá a baví nás. Touto naší práci ovlivňujeme budoucí generaci. Za 10 let s hudební školou YAMAHA nám prošlo pod rukama více jak 3,5 tisíce dětí, v AZetku za osm let dokonce 2 tisíce dětí.

Chtěla jsem přispět k tomu, aby z našich nejmenších vyrůstali zdravě sebevědomí lidé. Nemám ráda autoritativní výchovu a přímo nesnáším dnes moderní bezhraniční výchovu,. Zlatý střed je nejlepší a myslím, že se nám to s našimi lektorkami daří.
Stále se něco učíme a tím se i posouváme. Uteklo to jako voda a těším se, jaké výzvy přijdou dál.
Všem svým lektorkám děkuji za jejich práci a elán, s jakým působí na všechny naše děti.

Děkujeme!

Komentáře