Naše lektorky - Alžběta Čadilová


Alžběta Čadilová


Jsem lektorkou Hudební školy YAMAHA v Řepích v KC Průhon, kde učím druhým rokem. Kromě toho se věnuji svým dvěma dětem, kterým jsou 4 a 2 roky. Před mateřskou jsem pracovala jako školní psycholožka na základní škole.

Jaká byla moje cesta k hudbě?

Hudba hrála důležité místo v mém životě již od útlého dětství, kdy jsem své okolí velmi často obšťastňovala svým zpěvem :-). Rodiče mě následně přihlásili do Základní umělecké školy, kam jsem docházela mnoho let na zpěv a klavír, zpívala jsem také ve školním sborečku. S klavírem jsem se příliš neskamarádila, ale zato jsem se později naučila pár akordů na kytaru a to mi jako doprovod ke zpěvu stačilo. K učení v Hudební škole YAMAHA jsem se dostala při studiu na VŠ, kdy byla tato práce pro mě velmi příjemným zpestřením studia. Na konci studia jsem práci v YAMAZE opustila, ale nyní coby maminka na mateřské jsem se k ní opět vrátila.

Co mě na tom baví?

Jak už je patrné z předchozí otázky, ráda zpívám a na hodinách YAMAHY se vyzpívám dosyta. Ale i jiná práce s hudbou mě velmi baví, například zprostředkovávání poslechů dětem hravou formou.  Prostě, když se hodina podaří, je to velké potěšení.
Jinak mám také velmi ráda děti, baví mě pozorovat, jak je každé jiné, jak některé krásně spolupracují, ale i jak se u jiných spolupráce buduje postupně. Ráda též komunikuji s rodiči a vzhledem k tomu, že i já jsem maminkou malých dětí, máme si vždy co povědět

Jak a při čem relaxuji?

Asi každá maminka malých dětí mi dá za pravdu, že na relaxaci, odpočinek, čas pro sebe, nebo jak to nazýváme, mnoho času není ... O to více si ale vychutnávám, pokud se takový čas najde. Poslední dobou nejčastěji odpočívám tak, že si k nějaké domácí práci pouštím zajímavé rozhovory, podcasty nebo videa na Youtube. Jinak se ale též velmi ráda účastním různých přátelských setkání, ráda trávím čas se svým manželem, jezdím na výlety, za kulturou, ráda si přečtu zajímavou knihu, většinou i ráda vařím nebo peču, v létě miluji houbaření a mnoho dalšího..

Co ráda poslouchám?

Žánrově mám asi nejblíže k českému folku. Z interpretů mám ráda například Čechomor, Bratry Ebeny, Radůzu, Asonanci apod. Někdy si poslechnu i něco rockovějšího a občas mám náladu i na vážnou hudbu. S dětmi posloucháme (kromě YAMAHY) nejčastěji pány Svěráka a Uhlíře.


Něco, co o mně asi nikdo neví.

Asi o mě nikdo moc neví, že ráda píšu, i jsem koketovala s myšlenkou mít vlastní blog, ale nevydržela jsem... :-) Tak třeba někdy v budoucnosti.

Komentáře