Naše lektorky - Denisa Kinclová


Denisa Kinclová 


Jmenuji se Denisa Kinclová, jsem maminka 30+ dvou dětí, zatím ještě na rodičovské dovolené a bydlím a působím v Praze (KD Krakov).

Jaká byla moje cesta k hudbě?

Moje cesta k hudbě začala v raném věku, moje maminka má hudební vzdělání, v oboru však nezůstala.  Její tatínek – můj dědeček působil i jako dirigent menších orchestrů v Čechách a na Moravě.
S hudbou jsem tedy doslova vyrůstala, nebylo dne kdy mi nám maminka – mně a mým sourozencům, nepouštěla nějakou muziku. Ať už to byly dětské písničky, písničky z pohádek, nebo tehdejší populární muziku 90‘ let. 😊
Maminka nám hrála na kytaru a flétnu, tím také rozdmýchala i mou touhu naučit se hrát na nějaký nástroj. Tuším že v 6-7 letech dovezl náš taťka domů klávesy, a když jsem z patra zahrála jakousi melodii, ihned bylo jasno. Od 8 let jsem už chodila na soukromé lekce piana, po 2 letech jsem přešla do základní umělecké školy Taussigova na Praze 8, kde jsem své studium klavíru po 7 letech ukončila.
Mezitím jsem rozšířila svou vášeň k hudbě o sborový a sólový zpěv, u kterého jsem zůstala až do 27 let, kdy se mi narodilo první dítě.
Zpěv mě provází dodnes samozřejmě s menšími pauzami, kdy jsem byla doma a starala se o své dva potomky. Dnes opět chodím do smíšeného sborového sdružení Post Scriptum, které působí na Praze 8.

Co mě na tom baví?

Nebýt hudby nežila bych – hudbu miluji. Mám ráda hodně žánrů, nemám žádný extra vyhraněný. Mým snem bylo učit sólový zpěv, avšak osud tomu nepřál. Proto jsem ráda, že jsem objevila nabídku na Facebooku Hudební školy Yamaha Evy Klesové, a mohla si splnit svůj sen alespoň z poloviny.
Baví mě celkový progres, jak děti zrají, jak se seznamují s hudbou a jaké dělají pokroky, hlavně v rytmice a projevu hudby pohybem. A já jsem ráda, že jim k tomu mohu zpívat.  

Jak a při čem relaxuji?

To je velmi krásná otázka. 😉 Jakožto pravá lvice miluji také spánek. Kdybych mohla spát  12 hodin vkuse, tak jsem ten nešťastnější člověk na světě. S malými dětmi to však zatím není možné. Takže moje opravdové relaxování je i třeba obyčejný nákup potravin s tím, že musím jít sama. Po nákupu nesmím vynechat kávu s koláčem.
Pravidelným relaxem je moje „práce“. Vyrábím vlasové doplňky pro holčičky  (sponky a čelenky všeho druhu, na karnevaly pro víly.) Měla i tu čest vyrábět i svatební čelenky pro družičky. Mohu tedy říci, že fantazie a manuální zručnost mi rozhodně nejsou cizí, a mít u této práce zapálenou svíčku, případně sklenku vína či dražšího sypaného čaje a spící děti – to je ta nejlepší kombinace.
Ráda peču slané i sladké , to jsou mé další relaxační činnosti.

 Co ráda poslouchám?

Přibližně ve věku 12 let mě oslovila hudba J.S. Bacha, kromě klasické hudby na klavír miluji skladby s violoncellem. Ráda poslouchám Mozarta a Händela , když pominu vážnou hudbu, tak mám ráda taneční muziku a klubové žánry, house a pop. Někdy si poslechnu i metalovou hudbu, když potřebuji doslova vnitřně vymlátit špatnou náladu nebo si jen oddechnout od všeho obyčejného a ostatního.

Něco, co o mně asi nikdo neví.

Prošla jsem technickým studiem a jsem vyučená elektrikářka pro slaboproud, maturitní vzdělání mám na strojní a elektrikářská zařízení. Studovala jsem  ČVUT obor Laserová a elektrotechnická zařízení s předčasným ukončením studia – byly to opravdu obory, co mě bavily. 😊
Od svých 16 let jsem pracovala pro síť prodejen obuvi, kde jsem si prošla kariérním postupem až na samý vrchol, kde už byl nade mnou pouze majitel společnosti. Mezitím jsem ale stále měla blízko k hudbě. Vypomáhala jsem při organizaci při Pražského jara, Pražské hudební slavnosti, koncertech v Hudební akademii múzických umění.
12 let jsem dělala historický šerm se zaměřením na gotickou dobu, Věnovala jsem se i herectví. Mám za sebou několik představení na hradech ve středních Čechách. Prošla jsem několik celostátních pěveckých soutěží s umístěním v prvních pozicích, jednou jsem dokonce i vyhrála.
Jsem ze 4 dětí jako nejstarší sourozenec.

Komentáře