Naše lektorky - Petra Bílková


Petra Bílková

Jsem učitelkou mateřské školy, kde mám praxi již 23 let a zároveň jsem matkou dvou dcer (7 a 16 let). U Yamahy působím pátým rokem, vedu předškolní obory v Roudnici nad Labem.

Jaká byla moje cesta k hudbě?

Hudbu mám velmi ráda od útlého dětství, hraji na klavír a flétnu od mala a velice ráda zpívám. K možnosti vést hudební kurzy Yamahy jsem se doslechla náhodou od lektorky Petry Skalové, kterou jsem v rámci mateřské dovolené poznala, máme totiž stejně narozené druhorozené dcery.

Co mě na tom baví?

V pozici lektorky jsem se plně našla, velmi mě tato práce baví. Ráda komunikuji s lidmi, ráda předávám dětem zkušenosti a jsem prospěšná druhým. Líbí se mi pestrost výuky, rozvoj dětí nejen v oblasti hudební ale i sociální, výtvarné, pohybové, atd.
Činnosti se střídají, navazují na sebe a celá metodika je velmi pěkně rozpracovaná. Vidím to velmi pozitivně i na své sedmileté dceři, která kurzy Yamaha prošla. Nemá problém v první třídě se slabikováním, má velmi dobrou paměť na básničky, písničky, čehož si všimly už i učitelky v MŠ.

 Jak a při čem relaxuji?

Co se týče relaxu? U mě velmi velký problém, neumím to moc, s dvěma dětmi, obrovským rodinným domem se zahradou, dvě zaměstnání, takže moc času na nějaký odpočinek nezbývá. Když už mám volnou chvilku, ráda se podívám na pěknou komedii, jdu si zaběhat,  nebo jdu na procházku se svým čtyřnohým miláčkem a dětmi.  Ráda také spím.

Co ráda poslouchám?

Poslouchám ráda jakýkoliv hudební žánr. Jen se úplně neztotožňuji s vážnou hudbou, ale jinak žádný vytříbený vkus vyloženě nemám. Hudbu miluji jako celek.
  

Něco, co o mně asi nikdo neví.

A co o mě nikdo neví??? Tato otázka mě docela pobavila….Asi nic, jelikož jsem velmi otevřený  člověk, extrovert a vše na sebe „ vykecám“. Neumím v sobě nic skrývat a udržet, vše musí ven, aby mě to nepohltilo. Možná jen krátce, velmi se zajímám o duchovno, nadpřirozeno, pohltila mě numerologie, zajímám se o horoskopy, v tom jsem trochu mimo realitu, jak říká můj muž. To je asi vše.
  


Komentáře