To jsme my - Valentýna Škrabálková



Valentýna Škrabálková

Jsem maminka jedné milované holčičky, díky které jsem se k Hudbě pro radost vlastně dostala, jako rodič. V minulosti jsem při studiu na vysoké škole působila ve studentské organizaci Erasmus Student Network s cílem pomáhat a věnovat se zahraničním studentům, aby se u nás cítili jako doma. V Hudbě pro radost pracuji na pozici administrátorky.

Moje cesta k hudbě?

Osobně si myslím, že moje cesta k hudbě byla tak přirozená, jako se naučit chodit. Od mala si život bez hudby neumím představit. Myslím, že jsem dřív zpívala, než mluvila. Jako dítě jsem se účastnila několika oblastních soutěží ve zpěvu, chodila jsem na flétnu, zpívala ve sboru i jsem se učila sólový zpěv. Můj velký sen je naučit se hru na klavír, tak třeba jednou. Člověk se celý život učí.

Co mě na tom baví?

Ani nevím, jak se dá vyjádřit, co mě baví na hudbě. Hudba jsou emoce, jakkoliv zabarvené. V hudbě jsou uložené vzpomínky, důležité momenty. Když mám radost, zpívám, když cítím smutek, zpívám si, prostřednictvím hudby jde uvolnit tolik energie. 

Jak a při čem relaxuji?

Momentálně s dcerou příliš nerelaxuji, nicméně vždycky jsem milovala knihy, jsem velký milovník fantasy a tematiky s alternativní budoucností. Vždycky si ráda pustím film či seriál v angličtině, abych alespoň tak mohla mou angličtinu udržet při životě. Relaxuji samozřejmě i při poslechu hudby a moje největší vášeň je cestování (kamkoliv). 

Co ráda poslouchám?

Tak tuhle otázku mám moc ráda. Já totiž poslouchám úplně, ale úplně všechno až na dechovku :D. No, a country radio bych si asi sama od sebe též nepustila. Mám ráda hudbu napříč žánry. Od rocku, přes rap po metal. Kdyby někdo viděl můj playlist na Spotify, asi by si možná mohl myslet, že jsem blázen. Nejsem skalní fanoušek zpěváků, jako spíš jednotlivých písniček. Ale pokud bych měla vypíchnout (pro představu) nejoblíbenější tvorbu konkrétních osob/kapel, tak by to asi byli: Sia, Queen, Lady Gaga, Imagine Dragons, Lindsey Stirling (úžasná houslistka, někdy mám období, kdy poslouchám její písničky stále dokola). Z československých autorů znám nazpaměť asi všechny texty Divokýho Billa, Kabátů a Horkýže slíže. 

Něco, co o mně asi nikdo neví. 

Nikdy z domu neodcházím bez sluchátek a slunečních brýlí (pravda, pro lidi, co mě znají osobně to asi nebude zrovna šokující) 

Miluju operu, můj největší operní zážitek byla asi La Traviata, na které jsem byla v dánské Kodani. 

Byla jsem na castingu v SuperStar (kdysi, a tušíte správně, nevyšlo to :D ). Zbytek mých tajemství si nechám třeba na jindy J.

Komentáře