Paulina Natalia Březinová


V týmu Hudby pro radost jsem nováček, vedu kurzy První krůčky k hudbě. V soukromém životě jsem máma čtyř dětí. Pracuji v dětské skupině, studuji obor Učitelství pro mateřské školy na UK a také kurz Taneční a pohybové výchovy na HAMU.

Jaká byla moje cesta k hudbě?

Můj táta za mlada hrál na bicí v bigbeatové kapele, měl velkou sbírku hudebních LP různých žánrů, hudba u nás zněla skoro neustále. Díky tomu jsem se už jako malá holka zamilovala do muzikálu, šansonů a jazzu. Zpívala jsem v dětských sborech a věnovala jsem se tanci. Po maturitě jsem vystudovala školu muzikálového herectví (Gliwice, Polsko) a následně jsem studovala vysokoškolský pedagogický obor polština. Sedm let jsem se profesně věnovala divadlu a zároveň jsem působila jako instruktorka tance pro děti a mládež.

Co mě na tom baví?

Práce lektorky a učitelky bývá náročná, ale zároveň člověka hodně nabíjí a dává pocit naplnění. Učitel má jedinečnou možnost doprovázet žáky na jejich cestě za poznáním, může přispívat k lepšímu pochopení světa, druhého člověka i sebe sama. Na hudebních kurzech Yamaha oceňuji propracovanou metodiku, která bere v potaz potřeby a možnosti dětí a všestranně je rozvíjí. Blízká je mi filozofie školy, chápání hudebního vzdělávání jako radostného společného dobrodružství dětí a rodičů.

Jak a při čem relaxuji?

Nejlepší relax je pro mě pohyb, nejraději tančím, cvičím jógu, pilates. Ráda čtu, v posledních letech nejčastěji dětskou a pedagogickou literaturu… ;-D

Co ráda poslouchám?

Ráda poslouchám kvalitní hudbu, ať už je jakéhokoliv žánru. 

Něco, co o mě asi nikdo neví.

Umím hýbat ušima.

Komentáře