Tipy na výlet – kam v létě vyrazit?

 



Kam vyrazit v létě?

 

Nejen o prázdninách si občas nevíme rady, kam vyrazit na výlet. Připravili jsme pro vás pár zajímavých tipů, které by vás mohly inspirovat.

 

Výlety za hudební klasikou 

Na radiu Classic připravili řadu zajímavých tipů, kam vyrazit na výlet do míst, které nesou výraznou hudební stopu. Připomenou rodiště slavných muzikantů, zavedou vás do míst, která pro jejich život a tvorbu znamenala klíčové momenty a byla jim inspirací. Navštívíte hrady a zámky, kde se točily slavné pohádky či muzikály a prozradí vzájemné souvislosti konkrétních skladeb spojených s daným prostředím.

 

Zavedou vás například za Antonínem Dvořákem do Nelahozevsi i Vysoké u PříbramiBedřichem Smetanou do Litomyšle a Jabkenic, Leošem Janáčkem do Brna a na Hukvaldy, ale i za Adamem Michnou do Otradovic.

 

Vše najdete na stránkách, kde jsou odkazy na články k jednotlivým místům.

 

Hudební zvěřinec

Pokud jste z Prahy nebo plánujete do Prahy výlet, stavte se s dětmi v Českém muzeu hudby, které vás zavede do světa, kde se hudba prolíná s říší zvířat.

 

Skladatelé a hudebníci si již dávno všimli libozvučných hlasů ptáků, řevu šelem nebo tajuplných signálů hmyzu. Zvířata tak autory přímo inspirovala k napsání mnoha krásných skladeb. Zvíře se stává předmětem hudebního ztvárnění jako konkrétní bytost nebo jako nositel určitých vlastností. Výstava Hudební zvěřinec je určena pro všechny zvídavé děti i hravé dospělé.

 

Více se dozvíte na stránkách muzea.

 

Kudy z nudy

             Prázdninové tipy na výlety nejen pro děti najdete na stránce Kudyznudy.cz
 
             Navštívit můžete Řemeslné pohádkové léto ve skanzenu v KouřimiOslavanské Permonium – zábavní park s příběhemPravidelné plavby výletních lodí na Baťově kanále: Veselí nad Moravou - Uherský Ostroh - StrážniceStezka korunami stromů Krkonoše a mnoho dalších zajímavých míst.

 

A na Facebooku pod hashtagem #hudbaproradostnacestach, najdete naše tipy z minulého léta! Krásné léto!! 

 

 

 

Komentáře