Kateřina Paverová

Potkáte se se mnou na pobočkách v Neratovicích a na Mělníku. 


Jaká byla moje cesta k hudbě?

Narodila jsem se do hudební rodiny a hudba mě provází od malička. Bez hudby bych to nebyla já. Asi jako každé dítě jsem začala flétničkou a doma jsme měli klavír, takže jsem začala navštěvovat základní uměleckou školu v oboru klavír a zpěv. Postupně zpěv začal utlačovat klavír a nakonec jsem objevila u dědy ve skříni kytaru, na kterou jsem se pomaličku sama naučila hrát a hraji dodnes. Po dokončení základní umělecké školy jsem navštěvovala soukromé hodiny sólistky národního divadla Boženy Effenbergerové. Od malička jsem zpívala v různých sborech. I teď zpívám, a to v Salvátorském pěveckém sboru i jako sopránová sólistka.  Po narození našich dětí (Tomáška 4,5 roku a Tobika 3 roky) jsem hudbu začala používat v našem každodenním životě a asi i díky tomu jsem se dostala až k Hudbě pro radost. 


Co mě baví na práci v Hudbě pro radost?

Všechno. Baví mě, když vidím, co s dětmi hudba dělá, jak je inspiruje, motivuje a rozvíjí, jak získávají stále nové zkušenosti, které pak využívají v běžném životě. S oběma syny jsem začala na Yamahu chodit ve čtyřech měsících a opravdu je to znát.

Jak a při čem relaxuji?

Většinou na zahrádce. Pak miluji pečení všeho sladkého. Většinou si vyberu něco složitého a časově náročného, a pak se to zbaští za 5 minut. A samozřejmě relaxuji při hudbě. 

Jaká hudba je mému srdci nejbližší - co ráda poslouchám?

Já mám ráda snad všechny žánry hudby. Pamatuji si, že jako malá jsem si pouštěla pořád dokola písničku Léto od Ivety Bartošové. Pak jsem si jednu dobu hodně pouštěla muzikálovou hudbu. Ale teď většinou poslouchám dětskou a sborovou hudbu např. nedávno jsme zpívali Requiem od W.A.Mozarta. To bych mohla poslouchat pořád.

Prozradíte něco, co o Vás třeba nikdo neví?

Tak to asi nic takového není, protože já na sebe vždycky všechno "prásknu" 😂.

 

Komentáře