Rozhovor s ředitelkou Hudby pro radost, Evou Klesovou

 


Máme tu konec roku, prázdniny doslova klepou na dveře, my ale nenecháváme nic v náhodě. Nový školní rok je připraven a naplánován a my jsme při té příležitosti pro Vás dnes připravili rozhovor s ředitelkou Hudby pro radost, Evou Klesovou. 


Hudba pro radost má za sebou další rok výuky, po delší pauze jsme se konečně mohli vídat s dětmi na živo a užít si tak lekce se vším, co k nim patří. Jak jste s uplynulým rokem spokojená?

Ano, bylo to hezké až dojemné, a jsme za to moc rády. Práci děláme s láskou, takže nám návrat k prezenční výuce vyhovoval a moc nás to motivovalo k další činnosti. Ještě pořád cítíme dozvuky opatření a nových problémů ve společnosti, ale doufáme, že se vracíme alespoň trochu do normálu. 😉

 

Konečně si děti pro své blízké mohly po covidové pauze připravit vystoupení na závěrečné koncerty. Jak se dětem podařily? Měly úspěch?

My samy jsme se hodně těšily, měly jsme trochu obavy, protože nám dorostli úplně noví žáci, ale máme nádhernou zpětnou vazbu, že to bylo skvělé a líbilo se to i těm, kterým se v prvopočátku do vystupování příliš nechtělo. Dva roky být doma, a pak rovnou na jeviště bylo pro některé žáky a jejich rodiče tak trochu vystoupení z komfortní zóny. Není se čemu divit, i nám se na prvním koncertě klepaly ruce. Nakonec si ale troufám říct, že koncerty předčily naše představy a už se moc těšíme na další.

 

Máme před sebou letní prázdniny a nás by zajímalo, máte nějaké plány, jak si odpočinout a relaxovat?

Plány mám, ale zda vyjdou, to uvidíme. I my jsme během posledních dvou let utrpěli nějaké ztráty, takže prázdniny budou vhodné pro nastartování všeho, co je potřeba pozvednout.

 

Když už jsme u těch dovolených, jste spíše ten typ člověka, který si lehne s knihou na pláži, nebo raději objevujete okolí, či volíte procházky v přírodě?

Od každého trochu, potřebuji ty činnosti střídat, nemám ráda stereotyp.

 

Další pololetí už je spuštěno, chystáte pro nás nějaké změny/ novinky?

Určitě ano. Otevíráme tři nové pobočky. Pobočku v Litoměřicích, která tam kdysi byla pod vedením naší kolegyně. A od té doby musí maminky a děti dojíždět z Litoměřic do Roudnice, tak jsme se chtěli našim klientům přiblížit. Dále otevíráme pobočku v Letňanech – Klub Letnice, kde není hudební vyžití. A Hloubětínskou pobočku, kterou jsme otevřely v tomto pololetí, tak tu přesouváme do Volnočasového centra H55, kde klienti najdou nejen naše kurzy ale spoustu dalšího vyžití, jako je knihovna, kavárna, venkovní prostor jak pro hraní dětí, tak pro posezení rodičů.

 

Máte momentálně nějaký konkrétní dílčí cíl, kam byste třeba v příštím roce chtěla s Hudbou pro radost dojít? Nějaké plány či přání?

Ráda bych, abychom se vrátili k počtům žáků, které jsme měli před pandemií. Také bych ráda rozšířila nabídku našich aktivit, podrobnosti zatím neprozradím. 😊


Na závěr, máte nějaký vzkaz pro rodiče či pro děti? 

Popřála bych jim krásné prázdniny, hlavně klidné, nerušené žádnými negativními událostmi. Mnoho krásných zážitků, protože vzpomínky nám nikdo nevezme. A abychom se mohli i nadále potkávat v našich kurzech. 

Komentáře